fredag 17 juni 2011

Skolavslutnings-nostalgi

Blommig kökshandduk från Ellis Corner.


Lemon Curd i grädden är ljuvligt gott
tillsammans med jordgubbar.

Visst är det något visst med skolavslutningstider. Glada vitklädda studenter som sjunger om "lyckliga da´r", skålar i skumpa och brölar till Markoolios och E-types discodängor från björklövsbeklädda lastbilsflak. Det ligger även något visst i luften. Förväntningar. Spänning. Lycka. Rädsla. Doften av de hundratals gul/blåa blommor som hänger i band kring studenternas nackar som blandas med ångan från aningen liiiiiiiite för mycket skumpa.

Skolavslutningstider. Det är (var) tider det!

// Inredningsfrun å liiiiite nostalgisk nu i student-tider

Psssssssst..... Enkel och ljuvlig liten student-bakelse gör du så här; Gör en rulltårta (tar bara fem minuter i ugn) och fyll den med marsansås (skippa det om du ej har hemma) och mosade jordgubbar/jordgubbssylt. Skär upp en tjockbit och lägg den med snittytan neråt. Skiva lite jordgubbar och lägg ovanpå rulltårtebiten. Vispa grädde och blanda sedan i Lemon Curd (efter smak) lite rivet citronskal och vaniljsocker. Klicka på över jordgubbarna. KLART. Jag garnerade med lite mer rivet citronskal, strösslade över cocos, la lite jordgubbsblommor och blad runtomkring och satte en flagga på toppen. Så får du en snabb och ljuvligt god liten studentbakelse.

2 kommentarer :

Lilla Kråkslottet sa...

Ah, skulle kunna göra nästan vad som helst för en sådan! Men jag får hålla mig till godingarna i ditt förra inlägg så länge :)
Må så gott!

Piffa o puffa sa...

Håller med dig helt om att det är något visst med studenten. Även skolavslslutningar är så vackra. Själv har jag turen att få vara med på skolavslutningar varje år eftersom jag är lärare.
Din bogg är helt fantastisk. Ha en bra sommar.
Kramar Anette