lördag 11 juni 2011

Tid och tapet

Idag var jag uppe tiiiiidigt......
.... å passade då på att fixa lite vimplar.....
.... till Lillebrors dop-fest.
Vimplarna gjorde jag av en rulle tapet.

Vad gör man om man har en massa tid och tapet över? Jo, lite vimplar till Lillebrors dop-fest så klart. Det enda som behövs är en rulle tapet (jag tog det som vi hade kvar från när vi tapetserade Bebis rum för ett tag sedan) eller bitar av olika tapeter, en sax, snöre och häftklammer. Klippeliklipp lite trianglar som du viker över snöret och fäster ihop med hjälp av häftklammern. Jag satte varannan med framsidan fram så att det blev vitt och blått om vart annat (baksidan av tapeten är ju vit). Eftersom tapeten legat på rulle så strök jag tapeten (la en kökshandduk över tapeten innan jag strök)med ett vanligt strykjärn. Då blev vimplarna platta och fina. KLART!

Så. Nu vet ni vad ni ska göra om ni mot förmodan vaknar klockan 06.00 och har lite tid över :).

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst...... Självklart kan man ju ta en massa olika färger på tapeterna/pappret men jag gjorde det lätt för mig och bara använde mig av en sorts tapet. Från början hade jag tänkt köpa superfina vimplar i tyg som jag hittat, men det blev helt enkelt för dyrt eftersom jag ville ha så många och låååånga vimplar. Så man tager vad man haver och gör det bästa utifrån sina förutsättningar. Tom plånbok kräver ofta livfull fantasi men å andra sidan så får man ju personliga vimplar som ingen annan har :)! Bra va!?!

5 kommentarer :

Johanna Stålros sa...

Jättefina vimplar!!! Kram Johanna

Therese Wahlström sa...

Åh va fina! Den idén kommer jag nog stjäla rakt av! ;) Stod precis häromdagen och fundilurade över vad jag skulle göra av resterna från ungarnas tapeter, nu när vi ska flytta, men nu behöver jag ju inte fundera längre, tack! :)
Hoppas ni får ett trevligt dop!
kram

Anonym sa...

Hörrödu, den idén snor jag med!!! superfint och billigt!!! Kram Susanne

Anonym sa...

Härligt, den idén kommer att underlätta en hel del för mig, som tänkt sätta mig med tyg och sy en vimpel... Ser ju att det blir lika fint av papper!!!
Kram Mia

Anna-Maria sa...

Tack för denna beskrivning på hur man enkelt gör en vimpel! Jag och min man skall förnya våra löften i december så då tänkte jag göra en sådan där vimpel att ha i festlokalen efter kyrkan! Och nu vet jag hur jag snabbt och ekelt gör en vimpel!