tisdag 27 mars 2012

Jag tänkte nog mer så här!

Att lull-lulla har jag då alltid tid med. Eller rättare sagt, tar mig tid till :).
Vackert uppläggningsfat från Nordljus.


Jamen visst är det lite roligt hur olika vi kan uppfatta saker ibland. Som det där med tid till exempel, som jag skrev om tidigare idag;

Anonym;
"Man skapar sig sin egen tidspress genom att man bl.måste shoppa stup i kvarten. Idag skall alla gå runt som vandrande varumärke på kläder,väskor helst senaste säsongen annars är man ute. Inredning skall köpas varje vecka. Hemmet skall vara senaste uppdate,resor skall göras,Allt skall vara så tipp topp enligt senaste modet klart sjutton det blir tidsbrist."


Å det är ju klart, att det vore himlans trevligt att ha tid över till att shoppa en masse och att hemmet alltid vore tipp topp för att man städade hela tiden (vem orkar/vill/gör det??). Men idag tänkte jag lite mer så här kring det där med tid;
* Vattna blommor - tar tid
(och glöms ibland.... oooops!)
* Handla, planera och laga mat - tar tid
(men är ju himlans roligt)
* Tvätta, hänga och vika tvätt - tar tid
(som i och för sig inte tar såååååå mycket tid efter som jag inte gillar
att tvätta och gör det därför ultramegasuperduper snabbt!!)
* Skor och kläder och klä av och på - tar en himlans massa tid!
* Föda Lillebror med hans Dom Perignon = välling - tar tid!
* Byta trehundra femtioelva blöjor per dag - tar tid!

För min egen del försöker jag ju så klart ta tillvara på tiden så gott det går eftersom tiden har en tendens att gå väldans fort när man har barn. Jag disponerar min tid på ett sätt som gör gott för mig och min familj. Å om det för tillfället innebär mycket blöjbyten och matlagning, so be it. Var sak i livet har liksom sin tid. Tur att det även finns tid för familjen, fika, fuffens och fina vänner också :). Vad gör Ni helst när Ni får lite tid över?

Nu ska jag kasta mig sidledes (?!) ner i bingen och sova. Natti natti på er alla goa!

KRAM

// Inredningsfrun

11 kommentarer :

Rebecca sa...

Så kul att du bjuder på dig själv och visar att du är precis som alla andra, alltså inte helt perfekt! Eftersom vissa inte förstår det. Stå på dig! Kram

HOUSE of ADELA sa...

Tiden rusar jag håller med dig, men det viktigaste skriver du redan...att du tar tillvara på den som du och din fina familj vill;)

Kramar i massor!
Adela

Nettan sa...

Att du är rolig och duktig på att formulera dig har jag märkt tidigare. Men du är ju helt fantastisk på att vrida och vända på saker till det positiva.

Anonym sa...

Härligt inlägg! Stämmer så bra.... Helst vill man hinna med precis allt. Men, som du säger....njut av där du är i livet just nu. Så har du lite att se fram emot en annan period i livet!
Solkram Christina

Lena - gott för själen sa...

Härligt med lite befriande bilder från verkligheten :-)

Kram Lena - gott för själen

Lilla gumman glömsk sa...

Åh, underbart! Ser ju ut precis som hemma hos oss! Härligt! Och tid att fika, kramas och sätta näsan i solen, det har man rätt att ta sig, det mår alla bra av!

KRAM!

Anonym sa...

Jag tror precis som du skriver - man prioriterar sin tid. En del sitter faktiskt och tittar på TV varje kväll i flera timmar! Jag själv njuter av att fixa, ta hand om kärleken, umgås, baka, städa mm mm istället ;-). Nu blir kvällarna ljusa och man kan även fixa utomhus!
Ha en trevlig dag
Ann

Anonym sa...

Bästa inlägget på länge! Mina blommor ser oxå ut så där. Kram Emma Larsson

Anonym sa...

hallå!!en liten solig hälsning från småland mitt ute på landsbygden.underbart att se att du är en helt vanlig människa .man får priotera sin tid till det som man tycker är kul.visst tvätta o städa är inte alltid kul men ett måste.man får försöka att tänka positivt så går allt mkt lättare!!!en del lägger f
lera timmar på fb och tv tittande.

Anonym sa...

tycker du är en underbar person som inspererar .man blir så sugen på att pyssla.man kan fixa mkt för en billig peng.gammalt som nytt..kram på dej o ha en fortsatt trevlig kväll!!!

Anonym sa...

Tips. börja pottträna när de är små, Man spar pengar och miljö. Jag satt fram pottan precis när de var 1 år och stressade inte fram det utan gjorde det som en naturlig grej. de satte sig och kissade när jag gjorde det. Vips var de blöjfria, åtminstone på dagen. Blöjor kostar ju en förmögenhet :-( dessa pengar kan man lägga på annat :-)
Men alla barn är såklart inte lika och gillar detta. Tack för en bra och inspirerande blogg förövrigt!