torsdag 8 mars 2012

Överkonsumtion!
Så här års överkonsumerar jag vårlökar av alla dess slag. Å det ju inte så svårt eftersom de är så bedårande söta att man nästan dör en liten, liten mini-död av sötheten och bara vill köpa massor, MAAASSOR av lökar med sig hem. Dessutom så blommar de ju över så snabbt att man måste investera i nya. "Måste". Hmmm.....

Nåväl.

Jag ser iallafall denna (befogade) överkonsumtion som en investering eftersom jag alltid sparar lökarna när de blommat över. Då klipper jag ner bladen och kaster ut dem på vår komposthög där de slår rot och blommar om året därpå. Å så gräver jag upp dem och planterar dem i krukor och hinkar och när de har blommat över, ja, då hivar jag dem på komposthögen igen.

Å så hade man sig ett litet kretslopp, där ja, i de där små lökarna. Så himlans bra!

Länge leve lökar och överkonsumtion. Eller vad säger Ni :)??

En riktigt härlig torsdag önskar jag Er, alla goa!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst..... Den vita pärlhyacinten på bänken i köket har jag planterat i den söt lite thé-kanna. Man tager vad man haver, sa Inredningsfrun. Å Kajsa Warg :)!

5 kommentarer :

Mys och hemtrevnad sa...

jag överkonsumerar och återanvänder jag med...ler...så glädjegivande i väntan på blomsterfägringen som komma skall...kramis semlan

Divina Chita Brasil sa...

I love balls!

Vitaboet sa...

Hej Marika.

Lökar är ett måste såhär års, håller med dig, köpte några idag. Men tror våra karlar föredrar lökar året om:).

Ha en mysig kväll i ditt mysiga hem.

Kram löken, aka Camilla:) ♥

Lisa sa...

Jag har satt ut varenda liten vår-lök jag haft inne å sen glömt var, blir överraskad varje vår när de poppar upp. :D
Dessutom blommar mina gamla hyacinter fint år efter år. :D

Malin sa...

Så FINT ni har det!!
Har du sett sakerna från Zelected by Houze? Känns som om de skulle kunna passa in. Mycket fint!! :)

Vet du om du har nån säljare i närheten? Jag kan ju inte åka så långt och visa sakerna rent fysiskt, men om du eller någon annan skulle vara intresserad av en ”flygande visning” (dvs. sälja till vänner och bekanta från katalogen och nätet) så räknas man såklart som värdinna ändå. och får ta del av erbjudanden OCH får finfin värdinnegåva såklart. Flera SUPERerbjudanden framöver, så det är bara att hojta om nån skulle va intresserad! :)