tisdag 6 december 2011

Hur jag hinner!


"-Tja! Mig känner ni ju till vid det här laget. Lillebror.
Japp.That´s my name!"
" Jag sitter och chillar där mama sätter mig...."
" Ibland är jag lite våghalsig och sträcker ut en hand....."
"... men hallååååå. Varför ge sig ut på okänt terratorium när man
kan chilla där man är???

Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt som jag pysslar och donar med, jobb, hus och hem etc nu när vi har två små kid. Den första anledning är min käre make. Utan honom är jag halv. Han finns alltid vid min sida och stöttar och backar upp mig i alla lägen (dessutom dammsuger han, tvättar, lagar världens godaste havregrynsgröt, gör frukost varje dag men nej, han går inte att hyra). Anledning nummer två är våra ljuvliga kids. Jag vet att jag har tur som har två (hyffsat) lugna kids som gör att jag kanske hinner med ett och annat som jag kanske inte hade gjort om de var all over the place.

Ta Lillebror till exempel. Han chillar ju mest. Sitter där man sätter honom och är liksom nöjd med det. Så länge man pratar med honom och ger honom massa pussar och kärlek så är han glad. Som igår till exempel, satt han och var tok-fascinerad av brasan i öppna spisen och satt och jollrade medan jag fixade och donade.

Så. Det är därför jag hinner med det jag gör. Det beror alltså inte på mig, utan på de jag har runtomkring mig. Min familj. Min älskade familj.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst...... Idag har chillar´n och jag varit på BVC för åtta-månaders-kontroll. 10,3 kg och 74 cm blev domen. Vår lille kille!

12 kommentarer :

Det vita dårhuset sa...

Jag har en man som INTE gör så mycket av det du skriver och jag har INTE lugna barn *fniss* Men jag är som en skock bygg gubbar på provision!! Effektiv som satan :)))
Så hinner jag *ler*

Kram på dig*

Det vita dårhuset sa...

By the way..... Din lilla goding har mer hår än vad jag lyckats odla fram ;))

Anonym sa...

Ja du har sannerligen en underbart härlig familj, och snälla är dom också! :) Vad mycket fint julpynt du visar oss, får julkänslor varje gång jag kikar in här! :)

kram Therese

ps. Liten kille!? Stor liten kille månne! :) Han är ifatt min soon-to-be 2-åring i vikten, som är 14 månader äldre. Hihi. Men det är så härligt, mysigt och gosigt med mjuka, välmående bebisar!!

Det vita dårhuset sa...

Jag hörde det :) Finns du också med där alltså? Trodde att det var en sida bara för företagare??

Flytta gärna in hos mig du :) Så ska du få se hur det är att bo i ett dårhus *fniss*

God natt på dig gumman*
Och tack för fina ord!

Caroline Dourén sa...

Ja familjen är det viktigaste som finns. Utan dem är man inte mycket. Det är bra att stanna upp ibland och begrunda det, man ska vara glad för det man har runt omkring sig. Jag tror vi ibland är för dåliga på att se det underbara i just familjen, det är fint att se att du gör det Marika. Skatta dig lycklig min vän! Stor kram till dig, är glad att jag har dig som vän.
Kraaaaam
PS; det är snart dags för vinterdessertbord tycker jag!!!

Nina sa...

Åhh gud han är bara så himla söt eran lillebror, blir alldeles varm i hjärtat.

Solbacka sa...

Hejsan!
Visst stämmer det säkert med de du har runtomkring dig men... När det gäller barnen får du ju ta åt dig att du/ni uppfostrat dem bra :) Är man inte kreativ, driftig och harmonisk, som du verkar, så blir de inte nöjda och då skapas kaos... Är nog lite som du och har aldrig haft problem att göra saker hela tiden "trots" att man har haft småbarn. Inga problem, bara man aktiverar dem och ger dem uppmärksamhet under tiden man fixar o donar.

PS. Det är tur att ingen ser eller hör vad man hittar på för att barnen ska vara nöjda...hihi
Heja dig och alla mammor med fart!!

Anonym sa...

Fast nog beror det lite på ER att kidsen är så lugna. Jag tror vi föräldrar bidrar till hur våra barn blir (uppfostras) och ni har gjort det väl! Precis som jag:) som har en väldigt snäll och lugn dotter (20 månader) som nästan alltid är glad och inte hittar på så mycket hysss (skryskryt)! Keep up the good work! Och fortsäll lulllulla så fint!

Photo by Maria sa...

Har man inte energiladdare så funkar ju sällan livet på ngt sätt.. Jag har med sambo och mina ungdomar som ger mig energin att göra allt jag gör =)

Ha en fin dag..

Kram Mia

Villa Carl Larsson sa...

Du är faschinerande! Underbart med en sådan familj. Duktiga är ni!

Kram Josefin

Jennie sa...

Hej!

Jag undrar vart du har inhandlat Lillebrors fina kläder! =)

Så fina...

//Jennie

Inredningsfrun sa...

Lillebrors kläder är faktiskt en pyjamas :). Från Lindex. Vissa dagar åker inte våra "vanliga kläder på förens efter lunch. Härligt med mys-dagar.