måndag 12 december 2011

Till middag!


Nu när tiden springer iväg lik crazy är det skönt att plocka fram gamla recept från Middagskorgen som vi avverkat. Så till middag fick det bli en repris; Supersnabb asien inspirerad kycklingsoppa med gurkyoghurt. Yummi! Så. Här får ni receptet på morgondagens (eventuella???) middag;

Chicken soup:
Ca 3 hg tinad kycklingfilé
2 röda paprikor
½ purjolök, det gröna delen
Ca 50 g färsk ingefära
Smör
1liter vatten
2 hönsbuljongtärningar '
ca 50 g äggnudlar
1 krm cayennepeppar
Salt
Gurkröra:
½ gurka
½ dl matyoghurt
1 dl crème fraiche
1 msk mynta (jag skippade myntan och tog persilja istället)
2 tsk flytande honung
Salt & svartpeppar

How to do it:

Skär kycklingfilén i små bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla det gröna på purjolöken och skölj det i ett durkslag. Skala och riv färsk ingefära fint.
Fräs kycklingbitarna, paprikan, purjolöken och ingefära i smör i en stor kastrull. Häll på vattnet och lägg i hönsbuljongtärningar. Låt soppan koka upp. Bryt nudlarna och lägg i dem. Låt soppan koka 3-5 min. Smaka av med cayennepeppar och salt.

Skölj och grovriv gurkan. Låt gurkrivet rinna av på ett hushållspapper. Blanda matyoghurt, crème fraiche, mynta ( eller persiljan) och flytande honung, vänd ner gurkrivet.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Ät och njut!

Nu ska jag kasta mig i bingen. Natti natti på er, alla fina!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst...... Tar 25-30 minuter från det ni börjar tills dess att maten står på bordet. Passar ju perfekt nu när det är mycket som ska hinnas med :).

1 kommentar :

Vardaxlyx sa...

Hej! Va musigt det såg ut! Detta recept måste jag absolut testa!
Massa varma lussekramar till dig!