söndag 19 december 2010

Grammatikplugg, gran och julgodisar!

Ingen söndag utan söndagsfika!
Bebis var så klart med och fikade.

Vackert och stämningsfullt på Gårdby Kafé och Lanthandel.

Idag har jag suttit med näsan i grammatikböckerna (har tenta imorgon) och kämpat med att inte hitta på tusen andra mycket viktigare (läs roligare) saker att göra, än att just plugga.

Så det var skönt med en välbehövlig fikapaus på ljuvliga Gårdby Kafé och Lanthandel. Att sitta och mumsa hembakat i stämningsfull och mysig miljö, medan snön yr utanför fönsterna, det är livet det! Å sedan är det alltid mysigt att bara vara med hela familjen också!

Å nu är granen äntligen pyntad och klar. Till och med maken stod och beundrade granen och konstaterade nöjt att "den blev ju himla fin ändå". Alla nöjda och glada - härligt!

Vad har ni hittat på idag, kära bloggläsare?

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst....... Jag läste att en av er bloggläsare provat att göra en av mina julgodisar (saffrans-/clementiankola) och att kolan fått koka i nästan en timme (ska ta ca 20 min). Är det någon annan som provat receptet och misslyckats så hör av er (jag har säkert skrivit fel i receptet). Men om ni använder saften från fler än en clementin, får ni förmodligen dubbla satsen på övriga ingredienser också. Annars blir den nog för rinnig. Iallafall. Två omgångar av kolan har "försvunnit" här hemma........ undrar just om det kommer ute en lika stor sockerråtta som jag i slutet av mars :D!!!

9 kommentarer :

Anonym sa...

Gokvällen!
Gud så jag skrattade när du skrev om din karl och granen. Det låter bekant här och jag kan nästan ana varför dom härliga grodorna kom ur munnen =). Vi har nu en plastgran på plats, funkar fint det med men saknar grandoften förstårs...
Lycka till på tentan imorrn!
Ps.får man se hur fin granen blev? Ds ;);)
Kram Jenny

Anonym sa...

Vilken mysig söndag! Själv har man jobbat :)
Tycker du kan bjussa dina kära klasskompisar på julgodis :) Kram S

Jitka sa...

Dear,
blog is wonderful. I am thrilled by the wonderful inspiration.
Thanks to her, and I look forward to the next.

Greetings from Prague.
Judy

Annika sa...

Hej! Jag provade ditt recept på saffrans/clementinkola. Hade tyvärr ingen clementin hemma men tog ca en apelsin istället. Fungerade utmärkt och skålen är nu UNDANSTÄLLD... ;-). Kul att granen är till belåtenhet.
Må så gott Annika

Gisela sa...

Har hört att man aldrig ska dubbla en sats när man kokar knäck eller kola för då är risken större att det inte blir bra. (Större skriver jag för att jag precis misslyckats med en sats saltlakritskola.....)
Till jul ska jag prova baka ditt "tv-bröd". Det borde jag ju iallafall klara av tycker jag.

God jul!

Vardagslyx sa...

Hej!

Vilket mysigt kafé och så gott det såg ut!:-)

Tittade på dina tidigare inlägg och så otroligt mysigt och julfint ni har det!

Kram Pernilla

Anonym sa...

Hej!
Vilket mysigt café.Visst är det underbart att kunna unna sig något gott emellanåt...el.. nja kanske lite varje dag...Igår kväll i mörkret fixade vi en julgran ska bli kul att se hur den ser ut när den kommer in. Den står i garaget har inte sett på den än. Saknar inlägg från dig från idag (måndag). Men det kommer väl. Förstår om du har mycket omkring dig. Kram Magda =)

Lisa.L sa...

Hej ! det var det absolut finaste och mysigaste cafe som jag någonsin sett :D wow ! kram

Anonym sa...

Hej. Jag har gjort din clementinkola och ja, jag fick koka lääänge! men god blev den så det var ok. Så kul att se bilder från öland, både på bloggen och på tv. Öland är min favvoö. Har ett hus på norra delen men hoppas hitta en gård och flytta dit och bli åretruntbo. Vi får se vad framtiden ger!!
//Lena