onsdag 22 december 2010

Mycket existentiella frågor!
Mycket existentiella frågor till mig, förtjänar ett alldeles eget inlägg här på bloggen. Så kära "anonym", här kommer svar på dina frågor;

Fråga: Varför spexade du dig så mycket i Halv 8 hos mig?
Varför hade du "festkläder" och höga klackar på dig i tv när alla de andra hade normala vardags kläder på sig?
Gjorde du detta för att;
1. Vinna?

2. För att du som person vill ha den här bilden utåt sett? (har förstått att du inte alltid kör den här stilen, så varför inte vara normal, utan överdrivning?)

3. Varför visade du dig bara så positiv, snäll i programmet när du kanske ändå hade en annan åsikt? Är inte ärlighet det viktigaste för du är väl inte bara positiv 24 h om dygnet?

4. Hade du hoppats på fler tv-program med dig?


Jaha du, kära "anonym". Varför spexade jag så mycket? Eller förresten,,, gjorde jag det?? Nä, det gjorde jag inte. Så vi går vidare till nästa mycket, mycket viktigare fråga. Den om mina kläder och skor. För VAD är viktigare än det? Men först ska vi ju reda ut vad som är vardagligt. Jag tror ju inte att konstnären till exempel skulle uppskatta att man kallade hans italienska handsydda 5000 kr specialbeställda skor (ett nytt par varje dag) för "vardagliga". Men anledningen till att jag hade klänning (oj,oj, oj så festligt) och höga klackar (vad är högt??) är för att jag, som bor på landet, inte har en aaaaaaaaaaaning om vad man ska ha på sig. Så jag googlade helt sonika "festkläder" och fick upp klänning+ höga klackar. Så skyll inte på mig för mina kläder, skyll på Google.

Vann gjorde jag för att de andra deltagarna gav mig den högsta poängen. Kanske klurigt att förstå sig på tävlingsreglerna, men den som får högst poäng vinner. Jätteklurigt, verkligen.

Du får fråga produktionsbolaget (ja, hör och häpna. De är de som väljer ut vad som ska vara med i programmet) om varför de klippt ihop så att jag bara är positiv i programmet. För det förstår ju du också, kära anonym, att ingen människa är positiv 24 timmar om dygnet. Ärligt alltså....

Ja, å då sitter jag här i soffan, likt alla andra 358 deltagare denna säsongen av "Halv åtta..." och vara VÄÄÄÄÄNTAR på att de ska ringa från TV och säga att att man ska få vara med igen. Jo, så är det. Precis så är det. Vi har till och med startat en egen Facebook-grupp som heter "Vi som en gång var med på tv och nu vill få ett alldeles eget program". Vi väntar med spänning på att alla intressanta tv-jobb ska rulla in......

Så. Nu vill jag önska dig, kära anonym, en riktigt GOD JUL och samtidigt ge dig en stor KRAM. Jag har en känsla av att du behöver det!

// Inredningsfrun

Psssssssssst.... Idag visar jag lite bilder från mysigaste butiken "Sigfrid Rudbergs Diversehandel", som jag fotade när jag var där sist. Håll tillgodo!

31 kommentarer :

♥ Fyra årstider sa...

Asgarv..jag vill ge anonym en kram med. Jag tycker du var skitsnygg!!
Kram Lotta

Terése sa...

Ha ha! Klockrent! Jag kan själv aldrig heller förstå varför man alltid får kommentarer om man har klänning på sig en vardag... "Vad fin du är då..." (I ett tonfall som man förstår inte är en komplimang.) Jag tyckte det var kul att se dig! God jul!

Home No.1 sa...

God Julekram från Annica.

Annika sa...

KLOCKRENT! Att människan inte ger sig. Ha en underbar God Jul. Tänk bara på att inte sätta på dig festliga kläder på julafton - kan ju missförstås! Ja, herregud, man slutar aldrig förvånas. Stor kram till dig
Annika

Anonym sa...

måste bara skriva....fattar inte varför man överhuvudtaget orkar lägga ner energi på att ställa dessa frågor!!! Hallåååå lägg tid på nåt som är viktigare!!! Jag tycker du va kanon i programmet, och vad jag sett av alla andra program så är väl ändå halv 8 hos mig ett "kuligt" program! Vad det gäller dina kläder så va dem superfina och dina skor skitläckra, jag hade gärnas haft ett par likadana men då hade jag blivit 2 meter lång, hihi! Ha de bäst och samtidigt vill jag önska dig en riktigt GOD JUL! Kramar Petra

Anonym sa...

Inte undra på att världen ser ut som den gör....

Kramar andra sidan sundet

Anonym sa...

Jag garvar så datorn hoppar i knät. Att vissa bara orkar! Tänk vad mycket positivt de skulle kunna göra med den drivkraften. Jag hoppas att du fortsätter vara den du är och dela med dig av ditt liv. Många God Jul kramar från mig.

Cajsa.A

N sa...

Så himla rätt, precis vad den människan behövde!

God Jul!

sofie s sa...

Gumsan, du som var helt underbar i dina fina kläder, kan inte förstå att man inte få ta på sig något än ett par gamla jeans och t-shirt! Om man har bjudningar i vanliga fall klär man ju upp sig då med, eller? Du var underbar i tv. Syns efter jul! GOD JUL. Puss S

mammaxtre sa...

Fegt att vara anonym tycker jag för det första. Sen tycker jag en hel del annat också, men jag stoppar där :-)

Ha det gott

Zandra sa...

Bra svarat Marika =) God Jul!!! Kram Trogen Bloggläsare

Anonym sa...

Här får du en julhälsning från ett vitt och kallt Skåne, har enligt tidningen inte varit sånt här fint julväder sen 1981! Bara älskar dina skor!!!!! Lite mer flärd i vardagen hade inte varit fel!
God Jul Christina i Skåne

My coastal home sa...

Ja, en kram är precis vad personen behöver!
Hoppas att du får en skön och härlig jul!
Kramar Jackie

Camilla sa...

Haha du rockar!!!! God jul på dig kära Marika! Hälsa familjen! Kramar Camilla

Anonym sa...

HI HI här får du en julkram från henne som hade vardagskläder på sig varje dag o inte var rolig o inte spexade.....Kram/Lotta

Anonym sa...

Tyckte du gjorde bra ifrån dig och klänning hör sommaren till, och självklart vill man väll ha snygga skor till?
God jul och gott nytt år kram frida

Anonym sa...

Var för över huvudtaget svara en sådan idiot,du var skitsnygg och jättetrevlig precis som man ska.
Från en annan Marika

anna sa...

Hej Marika!!
Fortsätt bara vara den du är - du ger mig massor bara av denna blogg, egentligen helt sjukt. När jag går in här blir jag bara så glad.. Just nu är jag väldigt deppig på grund av att en hemsk rapport ska vara inne precis efter jul.. då hjälper din blogg upp det.. korta pauser in hit och jag känner mig lite lättare till mods.. Konstigt men sant!
Tack!

A-L sa...

Såna där dumma frågor kräver inga svar egentligen...Men roligt var det att läsa dina svar :))

Rosor och ruiner sa...

Ja, herregud, att inte folk ger sig...det är den svenska avundsjukan som har slagit till, vad skall det annars vara som får en människa att engagera sig så mycket i att du var med på teve, du var snygg och positiv och trevlig, det måste ju vara hemskt jobbigt för folk att se, ja och så bor du ju så fint också...
Julekram!! Klockrent inlägg!

Anonym sa...

Jag tycker du var helt underbar i tv och skulle gärna se dig mer! Sen måste väl folk ändå förstå att alla är inte precis som de framstår i tv, precis som de inte är som de verkar när man träffar någon på stan eller en fest eller liknande tillställning. Herregud vad tror folk egentligen? Du var helt suverän!

Maria sa...

Men gud så pinsamt! Vilka jävla idioter det finns! Vore kul med namn och bild på de som uttalar sig så, fast det är klart att sådana personer vågar aldrig det å det säger rätt mycket. Tråkigt att man inte kan acceptera att alla är olika, vissa är goa och glada medan andra är tvära och sura.
God jul!
/ Maria

Helena sa...

Dagens höjdpunkt hittills!! Att vissa bara orkar hålla på. Jag har lärt mig nåt genom åren, och det är att folk som har för lite att göra och är missnöjda med sitt eget liv bara måste har någon/något att störa sig på. Ha en riktigt GOD JUL på "The Island". Jag hoppas att mina föräldrar under morgondagen kan ta sig från "The Island" för att fira jul med övriga släkten.

Anonym sa...

GOD-JUL MARIKA!!
Tycker du är en enorm personlighet vare sej du är på TV eller här i din blogg! Onödigt att du ska behöva försvara dej för dina val du gör , det är ju de som gör dej till den du är = en underbar färgklick! (jo, man kan faktiskt vara en färgklick fast man som du har ett superfint, vitt hem!! :D ) Du ska veta att jag tycker du är störtskön, och jag är så glad att du bloggar om din vardag och visar oss så härliga bilder på ditt fina hus. Sen fanns det ju inget alternativ till vem som skulle vinna "Halv 8 hos mej"...för det du lagade såg gudomligt gott ut!! Åh, vad roligt om du kom tillbaka i nåt annat TV- sammanhang, jag skulle definitivt titta!!! Tack för du är den du är!!!! / Ella

Ullis sa...

Jag fattar verkligen inte grejen om den här anpnyma tanten är upprörd, vilket hon verkar vara, över ditt TV framträdande kan hon inte sett eller varit med om så mycket.

Du gjorde ett jättebra intryck och var precis som den Marika jag kommer ihåg dig som. Fina kläder hade du också!

Kram

Ullis

Nikita sa...

håller med dem andra, tyckte du rockade i tv rutan!! du satte lite extra krydda i programmet, och kläderna var ju bara som pricken på i:et!
God jul till dig och din familj
kram / Nikita - också inredningstokig

bezsu sa...

Hallo Marika,
Jag beklagar, att sådana negativa människor göra dig nervös- men det är skadligt för dig och ditt baby!
Du vet visst, avundsjukan vilar aldrig. Javisst, I bakgrunden är avunden.
Du är inte vardagsmänniska: du är beg åvad och kär och mycket attraktiv .

Go på din väg, du är best!God jul och en happy New Year!
Susanna /Hemfeminin fron Budapest

Anonym sa...

Hallo MARIKA,
Jag beklagar, att sådana negativa människor göra dig nervös- men det är skadligt för dig och ditt baby!
Du vet visst, avundsjukan vilar aldrig. Javisst, I bakgrunden är avunden.
Du är inte vardagsmänniska: du är begåvad och kär och mycket attraktiv .

Go på din väg, du är best!
God jul och an happy new year

Susanne / Hemfeminin fron Budapest

Anonym sa...

Bra svar på några mindre bra frågor.
(det är alltså inte jag anonym-Magda som skrivit detta.)Du verkar som sagt att vara en go o glad kvinna. Fortsätt så. Jag är inte det minsta missunnsam utan gläds med dig. Bra gjort =)
Du vet...Ett leende smittar av sig!

Kram från Magda

Anonym sa...

Hej Marika,Jag beklagar, att sådana negativa människor göra dig nervös- men det är skadligt för dig och ditt baby!
Du vet visst, avundsjukan vilar aldrig. Javisst, I bakgrunden är avunden.
Du är inte vardagsmänniska: du är beg åvad och kär och mycket attraktiv .

Go på din väg, du är best!
Susanne

Cezeline sa...

Hahaha! Jesus. Bittra människor finns det uppenbarligen gott om. Säkerligen en sådan brud som fick barn och därmed slutade bry sig om vare sig utseende och socialt liv = tragiskt! Människor som tar hand om sig själva blir lyckligare människor och då behöver man heller inte lägga någon energi på att hacka på människor man avundas. :)

Jag missade dessvärre när du var med men är övertygad om att du gjorde en härlig insats!
Du är en sprudlande människa som ger en massa positiv energi och om det är en synd... ja, vart fasen är då världen på väg?!
Denna anonyma människa känner dig inte och kan heller inte uttala sig om din personlighet.
Ha en underbar julhelg!
Kram på dig