lördag 24 september 2011

Dagens tips!

Inte kan man väl tro....
... att jag petat ner plastpåsar i kannan....
... och sedan klippt av dem och fyllt med vatten?

Jag har ju en förkärlek att använda i princip allt jag kan hitta som blomvaser. Mestadels blir det olika typer av kannor eftersom vi har mååånga sådana här hemma. Men eftersom jag ibland vill använda dem till det som det är tänkt, vill jag ju inte att de ska bli så där lite grönslemmiga inuti som de ofta blir av blommor, grenar etc. Så. Till stora kannor (tex. den grå Mateuskannan eller den vita från IB Laursen) ställer jag alltid ner ett högt dricksglas och fyller med vatten istället för att fylla hela kannan. Men med lite mindre kannor (som den på bilden) brukar jag ta dubbla fryspåsar (2 liters), trycker ner dem i kannan och fyller sedan på med vatten. Därefter klipper jag bara av det som sticker upp av plastpåsen så att det inte hänger över någon plast. Även om det skulle läcka ut lite vatten (dock har det aldrig gjort det för mig) blir det där slemmiga från växterna kvar i påsen. Perfekt att kunna ha alla sina söta små kannor till både mjölk och blommor :).

Så. Det får bli "Dagens tips". Å det var sannerligen inte igår ni fick ett sådant, så håll tillgodo :).

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst..... Sötaste lilla blomvasen.... eh.. MJÖLK-kannan kommer från Ellis Corner.

3 kommentarer :

Suz sa...

Hej! Jättebra tips, det ska jag komma ihåg ... håller fullständigt med om att man inte vill ha det sådär tråkigt i de små kannorna. Och där jag bor har vi även väldigt kalkigt vatten, så då blir det kalkavlagring bara blommorna stått där något dygn :( Så plastpåsar blir det i fortsättningen :) Kram Suz

Anonym sa...

Tack för ett superbra tips!! Har länge velat använda min kanna från IB Laursen som vas men inte velat förstöra den. Men nu står den så fin på köksbordet med blommor och plastpåse i (mina dricksglas var för stora). Tack igen!!

BohoChic.se blir FrokenFjaril.se sa...

Väldigt bra tips och väldigt fint =)