tisdag 20 september 2011

Nästa praktiska anhalt!

Tjingeling!
I den lilla sittbänkens i hallen är inte bara bra att sitta på utan rymmer lite smått
och gott också. I den ena låda har Bebis sina vantar, mössor etc och
den andra samsas jag och min käre make om.
Klädhängare från Ikea som både har krokar långt ner, så att kidsen
kan hänga upp sina saker, och krokar högt upp.
I fönstret står nu (äntligen hela) ordet H-O-M-E.
Den gamla dörrklockan, som jag har spraymålat vit, är arvegods.
Skohyllan kommer från Ikea och har målats vit.
Lillebror på glid genom hallen.

Nu när vi ändå har varit inne på hur vi har ordnat med lite (tråkiga) praktiska lösningar här hemma, så kan jag ju lika gärna löpa linan ut på detta ämne idag. Nästa praktiska anhalt är; hallen. Vi har valt att göra en stor hall (typ största rummet i huset) så att man kan få plats med både en massa vagnar, barn och vuxna samtidigt utan att man står på varandra.

När vi byggde huset valde vi att bygga in farstun så att hallen blev ytterligare 6 kvm större). Vi har lagt värmeslingor hela vägen ut till dörren och sedan lagt klinkers på golvet. Det är verkligen super när man kommer in med blöta skor (eller blöta barnvagnar) eftersom värmeslingorna gör att det torkar upp mycket snabbare. Klinkers är dessutom himla slitstarkt.

Det kan tyckas se lite för hårt och kantigt ut med den tydliga gränsen från klinkers till trägolvet (som är ett enstavs-teak-golv från Kährs) men vi ville ha det så eftersom det blir ett mer naturligt "skostopp". Direkt in till höger om ytterdörren finns det plats för både en dubbelvagn och en singelvagn som kan stå i bredd.

En enkel klädhängare på fot har vi att hänga upp ytterkläderna på och ett skoställ. I sittbänken får det plats lite vantar, mössor etc. That´s it. Det funkar för oss nu, men vi får se hur det blir om ett par år när vi har två kanske tre kids med lika många jackor, overaller och skor.

Det bästa med vår hall är att den är ljus, stor och välkomnande! Även att det är mycket "dö-yta" (precis som vi ville ha det) så gillar jag hallen supermycket och jag tycker inte att all yta alltid måste vara superpraktisk och väldisponerad. Iallafall.

Hallååå!?!? Ni har inte somnat va ;)?!?

Får se vad nästa "praktiska anhalt" i huset får bli.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst...... De vita rullgardinerna är sydda av tyg från Ikea.

9 kommentarer :

Susanna sa...

Hejsan

Gud va fin hall du har & STOR. Är så avvis för den är ju så ljus & STOR, som jag önskar att min hall var, våran är långsmal & blir då mörk då de bara kommer ljus från dörrens fönster. & inte lätt med att få förvaring. Fast jag nu i helgen gjorde att vi kan nu hänga upp våra kläder & skorna är i skohylla & extra knoppar för att hänga upp jackor på. Men ändå så mörk. Så jag är riktigt avvis på eran hall. Va nu stolt.

Tusen tusen tack för att du delar med dig av ditt hem. Du kommer med tips utan att du vet om det. Tack!!! <3

Ha en mysig kväll
Krammiz
Sussi

Vita Hemligheter sa...

Stort, rymligt och praktiskt..den typen hall jag saknar.
Kram Emma

Anonym sa...

Hej frun :-)
Din hall är rena drömmen... Våran hall är nästan obefintlig, på en vägg som är 80 cm bred ska vi få plats med allt, och därför har vi varit tvungna att sätta krokar på trapp-spaljén, och det ser rätt rörigt ut. Dessutom är hallen väldigt mörk, och badrummet når man bara från hallen. Det är mega-super-trångt-mörkt-dötråkigt.....
Ser fram emot dina inlägg och kollar din blogg varje morron när jag slår på datorn!!
Har du nåt ställe hemma som du inte har visat på bloggen, i så fall vill jag gärna se det! Hur ser det ut i dina pojkars rum?
Kram MiaF

Villa Carl Larsson sa...

Hej Inredningsfrun :) Har du sytt gardinerna i hallen eller har du köpt dem? I så fall vart? Jättefina enkla vita. Sånna söker jag nu för jag orkar inte sy själv.

Hälsningar Josefin

Anonym sa...

Hej Marika!
Jag gillar din korgstol som skymtar bakom dig på första bilden, vart finns den att köpa??
Busiga kramar från Jeanette S

anna sa...

Du har verkligen en helt LJUVLIG blogg :)

BohoChic.se blir FrokenFjaril.se sa...

UNderbart hem =)

Anonym sa...

Hej Marika. Tycker ert golv är väldigt fint, vad mer exakt heter det??? Har varit inne på Kährs hemsida men kan inte hitta det...

Mvh Linda

Camilla sa...

Hej! Jag hittade hit från Styleroom och är fullständigt fascinerad över hur fint ni har det! Vilket sinne för detaljer du har!

Var har du hittat den fina sittbänken som ni har i hallen? Jag har själv letat efter något liknande länge men inte lyckats hitta, skulle därför bli jätteglad om du svarar.

Mvh
Camilla