måndag 19 september 2011

Du är den viktigaste du har!

Sötaste mjölk-kannan kommer från Ellis Corner.

Vas i fattigmanssilver kommer från Nordljus.
Ibland händer saker i livet som får mig att stanna upp en stund och reflektera över mitt eget liv. Vad är jag nöjd med, vad är jag mindre nöjd med? Vad får mig att må bra, vad får mig att inte må bra? Vad är det som är viktigt på riktigt, liksom?

Jag har lärt mig att jag är viktig. Framför allt viktig för mig själv. Om jag inte är nöjd med mig själv, kan jag ju inte förvänta mig att andra ska vara det. Å med nöjd med mig själv menar jag inte att jag är nöjd med allt med mig själv. Låååååångt ifrån. Men iallafall så pass att jag accepterar mina fel och brister. Vissa kan ju till och med vara lite små-charmiga (kan ju jag tycka då, men undrar om min käre make tycker att det är så charmigt att jag alltid lämnar locket till ketchupflaskan halvöppen....). Men vad är lite fel och brister att hänga upp sig på egentligen? De gör ju dig till dig och mig till mig och vi skulle ju vara grymt boring utan dem, eller hur!?!

Å när allt kommer omkring så är vi ju alla bara vanliga människor och du är den viktigaste du har är du. Glöm aldrig det!

KRAM

// Inredningsfrun som har plattaste ass:et i världshistorien, alltid lämnar soppåsen utanför dörren och tänker "jag tar den sen", blir irriterad när folk går in i huset med skor men alltid gör det själv och har rynkor i pannan som är djupare än Grand Canyon

8 kommentarer :

Anna F sa...

Jag tar den oxå alltid sen... när skatorna har varit där... det blir ju så mycket lättare då.... dum-lat kallas sånt!

Caroline Dourén sa...

Du har så rätt Marika. Någonstans mitt i alltihop måste man ta ett steg tillbaka och faktiskt uppskatta sig själv. För vem ska annars göra det om man inte själv är nöjd med den man är? Tycker synd om de människor som tar ut sitt missnöje med sig själva på någon annan. Vi har båda två fått erfara det och det är tråkigt och bedrövligt. Är de inte nöjda med sig själva så får de nog ta och rannsaka sitt eget liv. Vi har alla fel och brister, med det är även de som gör en till det man är. Och det bästa är att man faktiskt kan jobba på dem och göra dem bättre. Men en arg och bitter personlighet är svår att få bort. Så jag tycker ganska synd om dem som lever ett sådant torftigt liv att de måste spendera sina dagar med att trycka ner andra. Men jag är glad att det finns människor som du, som ser det vackra i livet och det vackra i människor runt omkring dig. Det inspirerar oss som läser din blogg varje dag. Och jag tror faktiskt att det gör oss alla till bättre människor. Vi väljer själva hur vi vill leva vårt liv. Du har valt att leva det fullt ut och det applåderar jag! Fortsätt vara du och fortsätt vara nöjd med den du är. För du har rätt att vara det. För att du är freakin´amazing!!! Kram!!!

ElinBerglund sa...

hej :)
Jag ville bara tacka för en uuunderbar blogg!
Det är du som inspirerar mig i mitt skrivande och pysslande här hemma :)

Och om du någonsin ska flytta så är jag förste budgivare på ert underbara hus :)
Kram Elin

annette sa...

ej.
ja jösses tänk att man inte tänkte på det tidigare!
nu sitter man här 34pr och sjukpensionär efter att ha gett järnet,men varken kropp eller psyke höll... har fortfarande svårt att ta hand om mig själv.MEN jag har senaste 2månaderna sagt NEJ 2gånger till vänner som vil ha min hjälp!
*jag är en hjälpare* sök på internet om du inte vet hur en hjälpare är.

Edun sa...

Du är så söt

Mickan sa...

Tänk om alla tänkte såhär! Fina ord!

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

"Jag tar den sen" - check
Går in med skorna - check
Pannveck goes crazy - check

Fint skrivet av dig, verkligen tänkvärt! Kram!

Anna sa...

Kloka ord att tänka på!
Kram