måndag 12 september 2011

En skräplåda är en skräplåda är en skräplåda!


Bästa lådan i hela köket....
.... är skräplådan!
Här ligger allting överst och man hittar allt från pizza-menyer
till andra livsnödvändiga "bra-att-ha-saker" som man inte
vet vart man ska lägga.
Från utsidan ser lådan ut precis som vilken
låda som helst. Perfekt!


I grund och botten är vi nog ganska ordningssamma, jag och min käre Inredningsnörd. Var sak har sin plats och har man lekt eller använt något så lägger man tillbaka det på sin plats. It´s as simple as that. Det är nog därför "det alltid ser så städat ut" som några av er läsare uttryckt er. Å så må väl vara men det är inte alltid i ordning överallt. Som i skräplådan i köket till exempel. Den ser exakt ut likadan som den gjorde för tre år sedan. Kanske någon take-away-meny som är utbytt och lite annat smått och gott men annars är principen med lådan densamma; Allting överst och "om-man-bara-trycker-lite-så-går-den-att-stänga". Typ.

Jag älskar vår skräplåda och där finns allt som man kan tänkas behöva när nöden inte har någon lag. Exempel på vad som ligger där just nu är tejp (mååååste alltid finnas tillgängligt), yatzy-tärningar (är ett måste i en allt-i-allo-låda), gamla orkidé-pinnar (dem har jag tyvärr ingen logisk förklaring på varför de har hamnat där och inte i soptunnan), en blockflöjt (borde väl finnas i varje hems skräplåda), snören, gummiband, etiketter, blomfrön, pennor (i oäääääändlighet. Om du inte hittar din penna så beror det säkert på att den ligger i vår låda) och gamla rabattkuponger. M.m, m.m, m.m, m.m.

Ungefär en gång i månaden står min käre make och stirrar ner i lådan och säger att "nu mååååste vi ta tag i det här" och sedan stänger han igen den igen till ljudet av en massa papper som inte får plats och liksom åker ner bakom lådorna (ni vet när man hittar papper och saker längst ner under allting annat, på botten av skåpet).

Som sagt. En skräplåda är en skräplåda är en skräplåda och kommer alltid att vara det.

KRAM

// Inredningsfrun

8 kommentarer :

Rose-Marie sa...

Den lådan känner jag väl igen och jag håller med dig fullständigt,den måste finnas i varje hem.Ett hem utan en skräplåda är inget hem.

PRALINER sa...

Ja, de flesta hem har nog den här skräplådan, mycket bra att ha! Kram Jackie

Familjen R sa...

haha...vi har en exakt likadan låda..iallafall på innehållet. Däremot va jag duktig sist vi va på ikea, där köpte jag sådana där indelare till bestick och annat. Då känns det lite mer organiserat. Pennor och liknande i ett fack, verktyg i ett annat lypsyl mm i nästa osv. Vart ska man annars lägga alla "bra att ha" grejer??!!

Hem och Lycka sa...

Å om jag känner igen.. Kram

ÅsaS i småstaden sa...

...och så finns det de som har ett skräp-skåp utöver skräp-lådan... ...också något som är "bra-att-ha"...

Kram och ha det gott!
ÅsaS (även kallad skräp-Fia ibland)

Emma sa...

Ja en skräplåda är ett måste : )¨
Hittade du något i Gårdby när du var där?

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Emma

Lotta sa...

Skönt att du som har såå fint också har en skräplåda!! Jag tror att alla har det fast några vill inte erkänna det!! För mig är det viktigt att det ser fint ut på utsidan, men lite röra får det vara i skåp och lådor, eller hur??

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Dom där lådorna hör i hemma i var människas hem!! Kul att fler har samma problem! Här har vi inte så stort kök i väntan på att det nya ska byggas men vi har istället en korg i ett skåp där ALLT får plats.. eller ja.. inte!
Kramen!